رادیکالیسم چیست


رادیکالیسم به معنای هواخواهی و طرفداری از دگرگونی‌های بنیادی» جامعه و نهادهای اجتماعی موجود است. 

رادیکال، از نظر لغوی به معنای اصل و ریشه است و در علوم اجتماعی به آن اندیشه‌هایی می‌گویند که اقداماتی تند و سخت و ریشه‌ای را در بهبود جامعه خواهانند و دگرگونی های بنیادی را در امور ی و اقتصادی و اجتماعی طلب می‌کنند.

رادیکالیسم به آئین کسانی نیز اطلاق می‌شود که دارای افکار چپ گرا نیز می‌باشند؛ که پس از آنها لیبرال‌ها و میانه‌ رو‌ها و بعد محافظه ‌کاران قرار دارند، و در آن سر طیف ی مرتجعان هستند که متمایل به بازگشت به گذشته را دارند. 

 رادیکال چه کسانی هستند؟


  اصطلاح رادیکال درباره کسانی استفاده می شود که از موسسات ی و اجتماعی موجود ناراضی باشند. آنها که عموماً طالب تغییرات اجتماعی و در هم پاشیدن اوضاع حاضر و تاسیس موسسات ی، اجتماعی و اقتصادی شایسته تری هستند.

در جامعه جدید کسانی را رادیکال می گویند که تقاضای اصلاحات اساسی برای بهبود اوضاع اقتصادی، اجتماعی و بهبود موقعیت ی توده ها را دارند. رادیکالها معمولاً به نفع طبقات فقیر و محروم از امتیازات و بر ضد ثروتمندان و صاحب منصبان اجتماعی مبارزه می کنند.

رادیکالیسم بیشتر از همه به اندیشه و یا آیین کسانی اطلاق می شود که افکار ی چپ گرا دارند. در مقابل میانه روها و سپس محافظه کاران قرار میگیرند که متمایل به بازگشت به نهادها و سازمانهای دیرین هستند.


مشخصات

آخرین جستجو ها